07/09/2016

Parc d’alçada: el nom correcte d’un bosc vertical


parc alçada barcelona

El llenguatge varia amb el temps i també s’adapten o s’inclouen noves paraules al diccionari. Sovint adaptem com a paraules per a definir alguna cosa amb el nom d’una marca, per exemple: “bambes”, aquesta és una paraula que ara usem per a descriure unes sabates esportives, però res més lluny de la realitat: “Bamba” abans era només una marca de sabatilles. Un altre exemple: també anomenem “Kleenex” als mocadors com si es tractés del seu sinònim, però aquest és també el nom d’una marca americana de mocadors. Si més no, és curiós, oi?

El mateix succeeix amb els termes de “bosc vertical” o “bosc tancat”, que són els noms de parcs d’aventura de Catalunya i que molta gent confón a l’hora d’anomenar correctament el seu nom de “Parc d’alçada“. No s’han de confondre els termes perquè una cosa és la marca i l’altre el nom de l’activitat en si. Un parc d’alçada és una quantitat de circuits de diferents característiques i formats que sobrevolen llacs, rius i boscos. Evidentment en un entorn natural i sostenible, aquestes activitats es duen a terme gràcies a uns elements d’important seguretat per a garantir el benestar de tots aquells aventurers que volen divertir-se d’una manera única i especial als boscos.

tirolina

Parc d’alçada pot ser anomenat també parc d’aventura o bosc d’aventura. Aquestes són les formes correctes per referir-nos a aquest tipus d’instal·lacions. Termes que sovint es confonen amb noms de marques i certs parcs d’aventura, de tal forma que una paraula de marca s’ha acabat convertint en una paraula genèrica i popular d’anomenar un parc d’alçada.

Aira Natura, el parc d’aventura per excel·lència del Montseny, defensa el bon ús del llenguatge per a dirigir-nos correctament a aquest estil i tipus de divertiment al bosc.

parc natural montseny

Parlar amb propietat és molt important i ja que aquests parcs són freqüentats per molts nens, és important que de ben petits els ensenyem a anomenar correctament les coses pel seu nom i no caure en el vici de titllar amb el nom d’una marca un producte, concepte o servei que ja té el seu propi nom i sinònims corresponents.

A més d’Aira Natura, a Catalunya gaudim de grans boscos i muntanyes i per això en tot el territori català trobem diferents parcs d’alçada. En destaquem els quatre més grans i importants: 

-Bosc vertical: localitzats a dos dels parcs més grans de Catalunya: Parc de Dosrius i Parc de Mataró compta amb 8 circuits i 160 activitats.

-Bosc tancat: localitzat a Cerdanyola del Vallès, té una extenció de 8,5 hectàrees i compta amb 8 circuits i 118 activitats.

-Costa Brava Parc d’Aventura: localitzat a Pals, en un magnífic paratge de la Costa Brava, compta amb 6 circuits i més de 80 activitats.

 

Els parcs d'aventura i bosc d'aventura de Catalunya

© 2017